Ekipa

Slovenska partnerja projekta INLIFE sta:

 1. Institut “Jožef Stefan “
  1. prof. dr. Matjaž Gams
  2. dr. Hristijan Gjoreski
  3. dr. Anton Gradišek
  4. Jani Bizjak, mag
  5. Jure Šorn
  6. Domen Lanišnik
  7. Tadej Magajna
  8. Nejc Kovač
  9. Primož Kocuvan
 2. Doktor 24
  1. Vito Vidmar dr. med.
  2. Karmen Goljuf
  3. Žiga Sojar

Institut Jožef Stefan

Institut “Jožef Stefan” je bil ustanovljen leta 1949 in je vodilni Slovenski institut za raziskave v naravoslovju in tehnologiji. Poslanstvo Instituta je v ustvarjanju, širjenju in prenosu znanja na področju naravoslovnih in tehniških znanosti ter znanosti o življenju. Institut je mednarodno priznan, saj trenutno sodeluje v več kot 300 različnih mednarodnih projektih.

Odsek za inteligentne sisteme (DIS) zaposluje 27 ljudi in opravlja raziskave na različnih področjih umetne inteligence: strojno učenje, podpora odločanju, inteligentni agenti, optimizacijske metode, govorne in jezikovne tehnologije. V zadnjih letih, se je odsek osredotočil na aplikacije ambientalne inteligence, osebnega zdravstvenega varstva specializiran za spremljanje človeškega obnašanja z uporabo različnih senzorjev.

IJS ima pomembno vlogo v dveh delovnih paketih: WP3 (modul, ki se imenuje podpora samostojenmu življenju) in WP6 (podpora skrbnikom). V delovnem paketu WP3, je IJS zadolžen za zagotavljanje varnostnih funkcij in eVratar funkcionalnosti. Poleg tega sistem zaznava tudi padce in spremlja obnašanje. IJS je vodja paketa WP 6, kjer bo prispeval modul za nadzor in spremljanje starejših oseb ter modul za opomnike ter urnik nege. Prav tako vodi A6.6 “Integracija modulov”. IJS bo podpiral pilotno testiranje tako, da bo usmerjal testiranje in nudil informacije kontaktnim osebam.

Kontaktne osebe so:

 • Prof. Dr. Matjaž Gams (Doktorat na temo Poenastovitveni principi v avtomatskih sistemih učenja) je profesor na Univerzi v Ljubljani in vodja odseka Inteligentnih sistemov na Institutu “Jožef Stefan”. Vodil je raziskovalno ekipo v več kot 20 Evropskih in nacionalnih raziskovalnih projektih, med njimi tudi v projektu CONFIDENCE (ki ga podpira FP7) in INTECH-LES(ki, ga podpira Evropski regionalni sklad za razvoj), katerega raziskovalne dosežke se bo uporabljalo v projektu IN LIFE. Njegova glavna raziskovalna področja so: inteligentni sistemi, inteligentni agenti, strojno učenje, kognitivna znanost, in informacijska družba v splošnem.
  Kontakt: matjaz.gams@ijs.si , (01) 477 36 44

 • Dr. Hristijan Gjoreski (Doktorat na temo Presojanje na osnovi konteksta in ambientalna inteligenca) se specializira v ambientalni inteligenci in inteligenco v nošenih napravah, presojanje na osnovi konteksta, človeško obnašanje, ter vgrajene sisteme. Sodeloval je na dveh pomembnih evropskih projektih Chiron in Confidence.
  Kontakt: hristijan.gjoreski@ijs.si

 • Jani Bizjak, mag (Magistriral na temo Prepoznavanje bolezni iz EKG s pomočjo globokih nevronskih mrež) se specializira v procesiranje signalov s pomočjo globokih nevronskih mrež. Je tehnični vodja projekta IN LIFE ter vodi implementacijo sistemov.
  Kontakt: jani.bizjak@ijs.si

Doktor 24

Doktor 24 d.o.o. (DOKTOR24) je ena od vodilnih podjetji, ki omogoča 24/7 posvetovanje in pomoč v urgentnih primerih. Obsega različne storitve za starejše občane z različnimi fizičnimi in kognitivnimi oslabitvami. Ustanovil je stabilno mrežo strokovnih zdravstvenih delavcev, ki omogočajo nenehno zdravtsveno pomoč z izkušenim osebjem. Imajo dolgoletne izkušnje in kontakte s starejšimi uporabniki ter organizacijami po vsej Sloveniji.

Doktor 24 d.o.o. ima vzpostavljen klicni center in izkušeno osebje za obvladovanje urgentnih situacij. Njihove storitve so  široko uporabljene po vsej Sloveniji.

Doktor 24 d.o.o. sodeluje z več kot 450 zdravniki in drugim medicinskim osebjem. Koordinirajo klice med reševalno ekipo, zdravniki in SOS uporabniki. Imajo več kot 20 letne izkušnje dela v klicnem centru. Odgovorni so za koordinacijo SOS klicev od leta 2011.

DOCTOR24 bo odgovoren za pilotno testiranje v Sloveniji (WP7). Dodatno pa bodo sodelovali pri definiciji uporabniških zahtev in uporabi v WP1, in WP8, ter pravtako v razširjanju rezultatov projekta v WP9.

Kontaktni osebi sta:

 • Dr. Vito Vidmar, dr. med, je direktor, ustanovitelj in glavni pogajalec med različnimi vladnimi viri. Dr. Vidmar je bil eden od soustanoviteljev podjetja Pacient leta 1992. To je bilo eno izmed prvih zasebnih podjetjij, ki je imelo licenco za izvajanje ambulantne dejavnosti. Leto pozneje je ustanovil drugo podjetje, ki je urejalo prevoze pacientov. Leta 1995, je ustanovil PZA in v letu 2011 Doktor24.

 • Karmen Goljuf ima več kot 10 let izkušenj dela v klicnih centrih, nujne medicinske pomoči. Njena kariera se je začela na reševalni postaji v Ljubljani leta 1992, kot prostovoljka. Sodelovala je na številnih seminarjih, po Sloveniji ter bivših republikah Jugoslavije, urgentne medicinske pomoči, kot predavateljica, organizatorka ali poslušalka. Bila je del programa za mednarodno izmenjavo, kjer je delala v ZDA. Delala je kot vodja v podjetju Reševalec d.o.o. od leta 1996 do 2008. Od leta 2008, je začela delati za podjetje Pacient d.o.o. ter je vodja klicnega centra od samega začetka leta 2011.